Ontdek onze omgeving

Dit gegeven geeft Houffalize en zijn omgeving een grote historische waarde en mede hierdoor zijn er vele musea en monumenten te bezichtigen. Herdenk de oorlog tijdens een bezoek aan het Mémorial du Mardasson en zijn museum in Bastogne.

Naast de vele musea zijn er natuurlijk ook tal van wandelroutes, Houffalize alleen heeft al meer dan 10 goed uitgestippelde routes. Maar ook vlak buiten Houffalize zijn mooie routes zoals het Sentier van Bernistap. Deze wandeling voert je langs het ooit zo prestigieus nooit afgewerkte, kanaal van Bernistap. De, vooral in de herfst, erg mooie wandeling rond het stuwmeer van Nisramont is pittig maar schitterend.

Anno 2014 wordt Houffalize door mountainbikers gezien als de Belgische hoofdstad van het mountainbiken. Houffalize zelf beschikt over ruim 165 km uitgezette MTB routes, deze zijn alle goed beschreven in een goed uitgewerkte kaart (te koop op de camping). Maar natuurlijk ligt er ook genoeg asfalt voor de fervente tourrijder, bv. de RAVEL een geasfalteerde oude spoorlijn dwars door de natuur die je van Houffalize naar Gouvy / Bastogne / Wiltz (Luxemburg) brengt en dat zonder last te hebben van gemotoriseerd verkeer.

Het centrum van Houffalize is op loopafstand en voor al uw vakantie gemakken voorzien; supermarkten, bakkers, slagers, gezellige uitgaansgelegenheden in de vorm van cafeetjes en restaurants.

Wat dacht je van een bezoek aan een van de bier brouwerijen die onze streek rijk is, natuurlijk het welbekende Chouffe, deze ligt slechts op een uurtje wandelen van onze camping. Een ander lekker bier om te ontdekken is Lupulus, dit bier wordt gebrouwen in een dorpje op een 15 minuten rijden van Houffalize. Ook verrassend lekker is Comte Hener bier, ook uit de streek en uiteraard op de camping verkrijgbaar.

Kortom Houffalize en omgeving heeft genoeg te bieden om uw verblijf hier gezellig, sportief, interessant maar ook relaxed te maken.